Evergreen Residence

Project: Residential
Location: Evergreen, CO
Services:
2011 ASLA Award Winner. This Upper Bear Creek design seeks to capitalize on the natural beauty of the setting, provide access to the creek, create multiple distinct “outdoor rooms” for entertaining, and blend harmoniously with the property’s surroundings.

This Upper Bear Creek design seeks to capitalize on the natural beauty of the setting, provide access to the creek, create multiple distinct “outdoor rooms” for entertaining, and blend harmoniously with the property’s surroundings. Native plantings, local materials, and the re-engineering of Bear Creek were central in achieving these goals.

A primary goal of this design/build project was the creation a unique outdoor setting in which distinct areas are inspired by the mountain landscape of Colorado. Each of the unique outdoor "rooms" work together to create a unique and lasting outdoor experience. Entertaing spaces, river access, and fireplaces were all part of the design program. The challenge, and success of this project is the fulfillment of the client’s goals, while significantly enhancing the landscape through the use of local and reclaimed materials.